2009 Mengla Huang Shan Bing Cha
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Příjemně vyzrálý Sheng Puerh z roku 2009
Sheng puerh z oblasti Mengla jižně od Yiwu v okresu Xi Shuang Banna. Příjemně vyzrálý čaj sklízený na jaře 2009 ze stromků starých 40-60 let. Maocha byla tradičně sušena na slunci a následně lisována do 240g koláčků. Bohatá, kořeněná, mírně kožnatá vůně suchého listu. Zlatavý nálev hebké, krémové bohaté komplexní chuti s tóny sušených plodů, ořechů a exotických dřev.
Příprava čaje Sheng Puerh
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.
Forma: Lisovaný sheng puerh
Rok: 2009
Označení: Sheng Puerh