Černý čaj - Nepál
Kombinace vyšší nadmořské výšky, chladného klimatu a vydatných dešťů vytváří ideální podmínky pro pěstování kvalitního nepálského čaje. Nepálský čaj má podobnou historii jako čaje z nedalekého Darjeelingu a dlouho existoval spíše v jejich stínu. V posledních letech však dochází k výrazné emancipaci nepálského čajového průmyslu. Vznikají nové zahrady, je kladen větší důraz na kvalitu, udržitelnost a ekologický způsob pěstování čaje. Krajina himálajského předhůří je jednou z nejkrásnějších na světě.
Více...V Nepálu rostou čajové keříky v těsném spojení s přírodou, obklopeny divokými pralesy a vysokými horami. Zemědělství je jen minimálně mechanizované a sběr čaje a někdy i jeho zpracování probíhají ručně. Nepálské čaje posledních let už nechutnají jako kopie slavnějších darjeelingů. Jsou to svébytné, chuťově pestré, vyvážené černé čaje s bohatým aromatem a jasným vyhraněným charakterem. Čaje schopné důstojně konkurovat ostatním produkčním oblastem.