2017 Wuliang Nancai Spring
země původu Čína
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Staré stromy z vesnice Nancai
Krásný energický sheng puerh z prastarých, několikaset let starých stromů rostoucích přirozeně v krásném čistém prostředí na svazích v okolí malé vesnice Nancai v pohoří Wuliang ve střední části Yunnanu. Čaj byl sbírán i lisován na jaře 2017. Lehčeji lisovaný 200g koláč je tvořen dlouhým jemně krouceným listem metalické šedozelené barvy a chladivé, lehce kořeněné vůně s výraznými tóny bílého pepře.
Světlý zlatavý nálev vybalancované, plné, olejnaté, intenzivní, řízné chuti s převahou zeleného pepře, delikátní slaností a stopou čerstvé bazalky. Bohatý čaj plný dravé, divoké energie, s velkým potenciálem ke kvalitnímu zrání.
Příprava čaje Sheng Puerh
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.
O čajích typu Puerh si můžete mnohem více přečíst zde.
Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 2017
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína