.

Hadong Hwangcha - Žlutý čaj

země původu Jižní Korea

80g
Alu sáček
1 373

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Hadong Hwangcha - Žlutý čaj 

Korejský celolistový částečně oxidovaný čaj. Hwang-cha znamená v korejštině žlutý čaj. Někdy se též používá název Balhyocha (Paryocha) – oxidovaný čaj. Lehčeji rolovaný, částečně oxidovaný, krásně tvarovaný suchý list jemné sladovité vůně. Oranžovo zlatavý nálev vyvážené, sametově hebké až krémové viskozity plný hutných tónů lesního medu, pryskyřice, sladu a pečených kaštanů.

Příprava čaje Hadong Hwangcha

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.

O čajích z oblasti Hadong

Většina čajovníků v Koreji je vysázena ve velkých komerčních zahradách v Boseongu v provincii Jižní Jeolla od roku 1950. Existují však také čaje, které pocházejí z polodivokých čajovníků v oblasti Hadong v provincii Jižní Gyeongsang. Tato oblast je historickým domovem korejského čaje. Zejména čaje v okolí kláštera Ssanggye-sa na svazích slavné Jirisan Mountain jsou sklízeny a zpracovány většinou ručně a vznikají zde nejjemnější korejské čaje. Čajovníky sem byly dovezeny z Číny a vysázeny v 9. Století. Během staletí se rozmnožily vysemeňováním. Nebyly množeny pomocí importovaných kultivarů jako jinde v Koreji a díky tomu si udržely unikátní chuťové nuance a aroma typické pro Jirisan Mountain. Vzhledově jsou čaje drobnolisté, v chuti sladké s intenzivním aroma. Nepoužívají se zde pesticidy a hnojiva jsou použita jen v malých dávkách, pokud vůbec. 
Přečíst Blog.

Forma: Žlutý čaj celolistový
Oblast: Jižní Korea
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Země původu: Jižní Korea