.

2020 Singpho Falap Tribal Smoked Tea

země původu Indie

25g
Sáček se ziplockem
280
10g
Vzorek
130

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Kouřový čaj Singpho

Singpho Falap znamená v překladu čaj Singphů. Hned po jeho rozbalení se okamžitě rozvine nezapomenutelná intenzivní kouřová až uzená vůně trempa vracejícího se po dvou týdnech z lesa od táboráku. Suchý list má spíše zelenou až zelenohnědou barvu a již zmíněnou intenzivní kouřovou vůni. Nálev zlatozelené barvy opět výrazné uzené vůně. V kontrastu k tomu je velmi jemná až hebká chuť samotného nálevu. Velmi delikátní až krémový charakter čaje jen se špetkou kouřovosti podpořené kořeněnými tóny a sladkou dřevitostí působí velmi vyváženým a vyzrálým dojmem.

Příprava čaje Singpho

Doporučujeme připravovat čaj v menší konvičce kolem 150 ml. Použijeme 3 g čaje a zaléváme vodou právě prošlou varem. Louhujeme cca 10 - 15 vteřin. Tímto způsobem čaj proléváme a pozvolna prodlužujeme dobu louhování.

Etnická skupina Singpho

(v Číně Jingpo, česky Kačjinové) žije na rozlehlém území od nejvýchodnějších oblastí Indického Arunáčal Pradéše, horního Assamu a Nágalandu přes severní Barmu až po čínský Yunnan. Znalost účinků a užívání čajovníku je u tohoto etnika pravděpodobně nejstarší na světě. Právě oni obývají oblast původního výskytu velkolistého čajovníku známého jak Camelia Sinensis var. Assamica nebo též jako Velkolistá varieta yunnanského čajovníku. Čaj je nedílnou součastí jejich života po staletí a způsob zpracování a jeho užívaní se po celou dobu pravděpodobně příliš neměnil. Lístky se po utržení zahřívají na kovových pánvích, až dokud nezhnědnou. Pak se nechávají několik dní schnout na slunci... Čtěte více...

 

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Indie - Assam
Rok: 2020
Označení: Smoked
Země původu: Indie