Bio Thailand Chang Rai Hong Cha
země původu Thajsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Thailand Chang Rai Hong Cha
Thajský černý čaj pocházející z horské provincie Chang Rai na samém severu Thajska v tzv. Zlatém trojúhelníku na hranicích s Barmou a Laosem. Keříky kultivaru Jing Shuan byly pěstovány v nadmořské výšce 400–700 m. Celoroční velmi teplé počasí a vydatné srážky spolu tvoří ideální podmínky pro pěstování čajovníku. Ruční sběr, následné delší a intenzivnější zavadání i rolování a až pětihodinová oxidace listu dávají čaji výrazný nezaměnitelný charakter.
Zcela oxidovaný, nelámaný suchý list v několika odstínech hnědé s intenzivní medovou a sladovou vůní. Nálev jiskrné hnědo měděné barvy a sametově hebké, sladce medové chuti s tóny sušených hrušek, vanilky a podzimního listnatého lesa.
Příprava čaje Bio Thailand Chang Rai Hong Cha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 60 vteřin.
Forma: Černý čaj celolistový
Oblast: Thajsko
Rok: 2024
Označení: Jing Shuan
Země původu: Thajsko