Nepal Kalapani Ujeli
země původu Nepál
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Pravidelně rolované, lehce oxidované listy plné stříbrných ochmýřených tipsů a přijemné ovocné vůně s těžšími květinovými tóny. Zlatavý nálev medově sladké, krémově hebké chuti plné zralého ovoce, květového nektaru a lučních bylin s dlouhým smetanově sladkým dozvukem.
Příprava čaje Kalapani Ujeli
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.
.jpeg)
.jpeg)

Kalapani Tea Estate
Kalapani znamená v nepálštině „černá voda“, podle temné hladiny nedalekého jezera. Mladá zahrada ležící v nadmořské výšce 1800 m na svazích v okolí vesnice Gopetar v okrese Panchthar v horním Ilamu. Místní čajová produkce je projektem jednoho manažerů z nedaleké a nám známé zahrady Pathivara.
Kalapani byla založena v roce 2021 a nachází se v Gopetar, okrese Panchtar ve východním Nepálu. Nachází se v odlehlé oblasti hraničící s přírodní rezervací Singhalila, což je oblast Himálaje s vysokou rozmanitostí, která je známá rehabilitací pandy červené a vzácného čolka himálajského.
Jedná se o BLF (Bought Leaf Factory), kde se listí získává od malých farmářů. Plantáže se pohybují od 1800 do 2100 metrů nad mořem.



Forma: Černý čaj celolistový
Oblast: Nepál
Zahrada: Kalapani
Sklizeň: Podzimní sklizeň
Rok: 2024
Lot: KPT 61/2024
Země původu: Nepál