San Xia Mi Xian Black Tea
země původu Taiwan
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Černý čaj z oblasti San Xia ležící v kopcovité krajině jižně od Taipei. Lístky z keříků kultivaru Chin Xin Gan Zhi pěstovaných v nadmořské výšce 300-400 metrů sklízené v dubnu 2024. Produkce z rodiné farmy pana Lee. Dlouhé nelámané, podélně tvarované, zcela oxidované listy tmavě hnědé barvy a sladce dřevité a medové vůně. Světlejší, zlatooranžový nálev delikátní, hebké, vyvážené, intenzivně sladké chuti s převahou tónů medu, zralých broskví a manga.
Oblast San Xia je vyhlášená především produkcí zelených čajů a tento kultivar je používán také na čaj Bi Luo Chun, který máme v nabídce. V minulosti zde byly produkovány také nakuřované čaje známé jako Formosa Tarry Souchong, od jejichž výroby se v poslední době upouští.
Příprava čaje Mi Xian Black Tea
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 60 vteřin.
Forma: Černý čaj celolistový
Oblast: Taiwan
Rok: 2024
Země původu: Taiwan