Bio Sencha Zairai
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Sencha Zairai
Jarní sencha z Kagošimy sklízená koncem dubna z keříků pěstovaných ze semen (Zairai). Utržené lískty byly po sklizni nechány lehce zavadnout a následně lehce napařovány. Tmavě zelený, do pravidelných jehliček tvarovaný suchý list říznější peprné vůně s tóny sladkého lesního ovoce a stopou čokolády. Světle zelený nálev příjemně vyvážené sladce bylinné chuti, na jazyku vybrující minerální sladkosti a dlouhým vegetálním aftertastem.
Příprava čaje Sencha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 70–75 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 10, 30 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC po 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Koukněte na články o japonských čajích v našem blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko