2009 Mengla Gushu Bing Cha
země původu Čína
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Puerh z divokých stromů
Tento mimořádně povedený sheng puerh ve 400g koláči ze starých divokých stromů pochází z rukou čajového mistra Jingong Yu. Koláč je tvořen převážně delším, avšak mladým ochmýřeným nelámaným listem. Jeho tmavší zeleno hnědá metalická barva dává tušit určitou vyzrálost. Vůně suchého listu je příjemně vyvážená s lehkou zemitostí, sladkou kořeněností, peprností až nepatrnou kouřovostí.
Zlatě zelený, nálev velmi příjemné minerální, hebké krémové chuti se sladce peprnými tóny, stopou vanilky, máty a s bylinně dřevitým euforizujícím dozvukem, který trvá nekonečně dlouho.
Příprava čaje Sheng Puerh
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.
300 let staré stromy z džungle
Pečlivě vybrané listí pochází z přibližně 300 let starých stromů, velkoliské yunnanské variety čajovníku, rostoucích divoce v džungli v horách kraje Mengla v okresu Xi Shuang Banna jihočínské provincie Yunnan. Protože jde o vzrostlé stromy, které rostou jako solitéři hluboko v džungli, jejich sběr je mimořádně náročný. Sběrači musí šplhat do jejich korun, kde ručně sbírají čajové listy. Ty jsou pak pečlivě vytříděny a zahřáty na litinových pánvích wok, pod kterými se topí výhradně dřevem. Následné rolování a hnětení listu probíhá též pouze ručně. Čaj je pak sušen na slunci.
Více informací o čajích typu Puerh se dozvíte na našem blogu.
Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Rok: 2009
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína