.
/_files/image/2023_Obrazky_Kategorie/CernyCaj/Sni%CC%81mek%20obrazovky%202023-11-09%20v%C2%A017_45_45.png

Černý čaj - Jižní Korea

Černé čaje z Jižní Koreji jsou mimořádně raritní. V Koreji se černý čaj nazývá Hwang Cha (v překladu žlutý čaj) nebo Balhyocha (fermentovaný čaj). Oba termíny jsou však trochu zavádějící. Nejedná se o žlutý čaj, jak ho známe z Číny, ani o čaj, při jehož zpracování probíhají fermentační procesy jako u puerhu. Korejský černý čaj je spíš lehčeji oxidovaný. Během jeho zpracování probíhají všechny procesy známé z produkce černých čajů - zavadání, rolování, oxidace a sušení. Výsledný černý čaj má velmi delikátní chuť a aroma. Dlouhá tradice pěstování a zpracování čaje na korejském poloostrově, neopakovatelné přírodní podmínky, specifický způsob zpracování čajových lístků, to vše tvoří krásu korejských čajů.