Bio Sencha Kirari
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Sencha Kirari
Krásná, elegantní, zářivá a přímočará sencha z mladého kultivaru Kirari 31. Jméno „Kirari (きらり31)“ znamená „šumivé“ nebo „zářící“. Termín se často používá k popisu něčeho jasného a zářivého, jako je hvězda na noční obloze nebo třpytivý drahokam. Tento název se k tomuto čajovému kultivaru dokonale hodí, protože odráží vysokou kvalitu a jasnou, živou chuť čaje. Čaj pochází z oblasti Satsuma v prefektuře Kagoshima na jihu Japonska.
Tmavě zelený, do dlouhých pravidelných jehliček tvarovaný list příjemné, chladivě sladké vůně. Zářivý, světle zelený nálev delikátní, harmonické, výrazně sladké, šťavnaté a ne příliš komplikované chuti s dlouhým příjemně sladkým dozvukem se stopou kořenové zeleniny.
Příprava čaje Kirari
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko