Bio Gyokuro Haruto
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Gyokuro Haruto
Ručně sbírané lístky z keříků kultivaru Haruto 34 z Shibushi na východě provincie Kagošima (ostrov Kjúšú). Tmavě zelené smaragdové lístky zpracované do pravidelných dlouhých jehliček, s intenzivní sladkou vůní. Krásný, světle zelený nálev intenzivního sladkého aroma, výraznou umami, plným tělem a téměř nekonečným dozvukem. Kultivar “Haruto 34” vznikl křížením luktivarů v roce 1997 a v dokonalé harmonii kombinuje nejlepší vlastnosti mateřských rostlin Sakimidori (velmi brzká sklizeň a intenzivní umami) a Saemidori (živost, odolnost vůči chladu, krásná zelená barva nálevu).
Příprava čaje Bio Gyokuro Haruto
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Koukněte na články o japonských čajích v našem blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko