Bio Shibushi Gyokuro Premium
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Shibushi Gyokuro Premium
Exkluzivní Gyokuro pocházející z hornaté oblasti Shibushi ležící na samém jihu Japonska, na ostrově Kjúšú v prefektuře Kagošima. Toto gyokuro je mícháno s lístků kultivarů Haruto 34, Seimei a Saemidori v ideálním poměru. Čaj byl sbírán a zpracován v dubnu 2023 v jihojaponském Shibushi. Intenzivní chladivá a sladká vůně suchého temně zeleného, kovově lesklého listu tvarovaného do dlouhých pravidelných jehliček. List ihned po zalití mění barvu z tmavě zelené do světlejší trávově zelené barvy. Nálev světle zelené barvy, delikátní vyvážené, avšak hutně olejnaté chuti s krásnou umami zahlcující všechny chuťové buňky. Sladký až mléčný, trávovitý vibrující a pronikavý dozvuk se stopou citrusů a podmanivých jarních květů. Čaj není nijak excentrický, naopak splňuje očekávání dokonalého japonského Gyokura.
Příprava čaje Bio Shibushi Gyokuro Premium
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Koukněte na články do blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko