.

Bio Kagoshima Gyokuro Premium

země původu Japonsko

50g
Sáček se ziplockem
325

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Gyokuro klasického vzhledu a nepříliš typické chuti. Do pravidelných, kovově lesklých, tmavě zelených jehliček tvarovaný list s poměrně intenzivní říznou citrusovou až peprnou vůní. Velmi světlý, lehce mléčný nálev smetanové, kulaté, lehce vibrující chuti s lehkou citrusovou složkou, stopou bazalky a rukoly. Čaj má díky intenzivnímu aroma velký potenciál k archivaci. Toto gyokuro je mícháno s lístků kultivarů Haruto 34, Seimei a Saemidori v ideálním poměru. Čaj byl sbírán a zpracován v dubnu 2023 v jihojaponské Kagošimě.

Příprava čaje Gyokuro

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.

 

Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2023
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko