.

2004 Changtai Yiwu Zhengpin

země původu Čína

50g
Sáček se ziplockem
1 110

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Archivní Sheng Puerh

Krásně vyzrálý koláč z oblasti Yiwu z produkce čajové továrny Changtai Tea Factory. Čaj pochází z věhlasné serie této továrny známé jako Yichang Label, která způsobila v puerhovém světě rozruch a z malé lokální továrny v Yiwu udělala hvězdu. Koláč Yichang z roku 1999 je dodnes považován za měřítko toho nejlepšího, co může oblast Yiwu nabídnout. Yi Chang Hao alias Yichang Label je nejvyšší produktová řada, vlajková loď továrny zaměřená na produkci čajů z divokých čajovníků výhradně z oblasti Yiwu. Tento čaj pochází z trochu pozdějšího období z roku 2004.
Koláč je tvořen lehčeji lisovaným, dlouhým, poměrně nepravidelným, tmavě hnědým listem s intenzivní dřevitou až železitou vůní. Zlatavě hnědočervený nálev krásně hebké, vysoce viskózní, sladké, medové chuti s dlouhotrvajícím dozvukem plným minerálních tónů a příjemnou vibrující hořkostí.
Tento čaj nám dává možnost za relativně přijatelnou cenu ochutnat vyzrálý, klasický čaj z oblasti Yiwu. Yiwu je „královna puerhu“, známá svým hutným, plným a viskózním nálevem se sladkým dozvukem s tóny divokého medu. Čaj byl většinu času skladován v suchém a čistém skladu u taiwanského sběratele.

Příprava čaje Sheng Puerh

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem, louhujte 10 vteřin. V dalších nálevech 10, 10, 20... vteřin. Čaj snese velké množství nálevů. Prolívejte, dokud vám chutná.

 

Forma: Lisovaný sheng puerh
Oblast: Čína - Yunnan
Označení: Sheng Puerh
Země původu: Čína