Shan Lin Xi Mi Xian Red Oolong
země původu Taiwan
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Taiwanský oolong s vysokou mírou oxidace (70-80%) z pohoří Shan Lin Xi z kraje Nantou v centrální části ostrova. Keříky kultivaru Chin Xin vypěstoval farmář pan Chen v nadmořské výšce 1300 m. Lístky byli ručně sbírány letos v srpnu a po zpracování lehčeji dopečeny.
V poslední době stále populárnější Red Oolong je označení čaje, jež byl zpracován klasickou metodou, kdy je list opakovaně rolován do drobných pravidelných kuliček. Jen je daleko intenzivněji oxidován. A tak vzniká chuťově atraktivní chuťové spektrum s bohatou paletou sladkých květinových tónů.
Tmavě hnědý, pravidelně rolovaný suchý list s příjemnou sladkou, medovou a kořeněnou vůní s tóny sušeného ovoce a pryskyřice. Světlejší, zlatavý nálev plné komplexní, krémově hebké, intenzivně sladké chuti s tóny peckovin, javorového sirupu a vanilky.
Příprava čaje Shan Lin Xi Mi Xian Red Oolong
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.
Forma: Oolong celolistový
Oblast: Taiwan
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Země původu: Taiwan