Gaba Oolong Tea Cake
země původu Taiwan
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Do 100g koláčků lisovaný Gaba oolong z kultivaru Bai Lu. Poměrně tmavý vzhled koláče napovídá vyšší míru oxidace listu. Tato forma zpracování je velmi vhodná k dlouhodobější archivaci čaje tak samozřejmě i k přímému pití. Čajovníky byly pěstovány na farmě pana Yu, který hospodaří v harmonickém souladu s přírodou a nepoužívá žádné chemické prostředky k hubení škůdců či na podporu růstu. Tmavší hnědo zlatavý nálev hutné krémově plné chuti lesního medu, pryskyřice a podzimního bukového lesa po dešti.
Místní název: 加碼茶茶餅
Kultivar: No.17 (Bai Lu)
Původ: Ming Jian, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 300 – 400 m
Míra oxidace: 60 - 70%
Farmář: Mr. Yu (natural farming)
Příprava Gaba Oolong Tea Cake
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.
Forma: Lisovaný oolong
Oblast: Taiwan
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2022
Země původu: Taiwan