Bio Sencha Kaori
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Jarní sencha z oblasti Satsuma v prefektuře Kagošima. Lístky keříků kultivaru Asanoka byly zastíněné dva týdny před sklizní. Během následného zpracování byly jen lehce napařované a ve finální fázi lehce zahřáté. Pěkně zpracovaný, temně zelený a nádherně lesklý suchý list intenzivní typicky nasládlé vůně připomínající květ meruňky. Světle zelený nálev intenzivní, sladce ovocné chuti. Výborná sencha z prvních sběrů.
Příprava čaje Sencha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 65–70 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat také na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 55–60 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 30, 40 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC, 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko