Bio Sencha Kanoya
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Bio Sencha Kanoya
Jarní sencha z oblasti Kanoya v Kagošimě sklízená začátkem května z keříků kultivaru Yabukita. Tmavě zelený, do pravidelných jehliček tvarovaný suchý list s pronikavou vůní zeleného pepře, chřestu a stopou marakuji. Světle zelený nálev delikátní kulaté chuti s přijemně vyváženými tóny vanilky, zelených okurek, chřestu a ořechů.
Příprava čaje Sencha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. Druhý nálev 30 a třetí 60 vteřin při nepatrně vyšší teplotě vody. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj doporučujeme připravovat spíše na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 70–75 ᵒC, louhujte 20 vteřin. V dalších nálevech 10, 30 a 50 vteřin. Možné je také louhování ve vlažné vodě 37 ᵒC po 7 minut, nebo v rozpouštějícím se ledu.
Koukněte na články o japonských čajích v našem blogu:
Japonský čaj - hon za chutí umami.
Poznámky k degustacím - japonské čaje.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2024
Označení: CZ - BIO - 002
Země původu: Japonsko