eighty°- the culture of tea 7
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Časopis o čaji a čajové kultuře (angličtina)
7. díl, 144 stran, Martin Boháčik
Znovuobjevení starého skrze nový objektiv.
V tomto čísle vypátráme původ bílého čaje v Číně.
Antropoložka vysvětluje, co znamená slovo „kvalita“ a na co bychom měli při hodnocení čaje myslet.
Vrátíme se v čase, abychom se něco dozvěděli o vzniku speciální čajové kultury ve střední Evropě.
Jaký je původ čaje Earl Grey? Zkoumáme fakta o této slavné směsi.
Proč stojí čaj vyráběný ve velkém množství tak málo? Nahlédneme, co se skrývá ze čajovou etiketou, do pracovních podmínek a lidských práv.
Írán, Japonsko, USA. Použijeme speciální sečuánské varné konvice, ochutnáme jedinečnou čajovou tvorbu v Oregonu a posvítíme si na falešná tvrzení čajového marketingu.
To vše a mnohem více na 144 stranách nádherného nelaminovaného papíru.
Přispěvatelé tohoto čísla:
Catherine Yung, Marián Mazag, Mostafa Jamshidparvar, Andreu Ferrer, Gwen Chesnais, Peter Keen, Paula Calleja, Tristan Dauly, Ellen Kong, Michael Freeman, Terin Jackson, Silvan Borer, Cody Wade & Bruno Algarve
Partneři tohoto vydání: Teasy, The Tea Crane, Zhao Zhou
Rok: 2021