.

Wuyi Hong Shui Oolong Tea Cake

země původu Taiwan

100g
Koláč
1 082
10g
Vzorek
112

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Do stogramových koláčků lisovaný taiwanský oolong pocházející z čajovníku kultivaru Wuyi. Jeho původ je možné dohledat až do bájného pohoří Wuyi v jihočínské provincii Fujian, odkud na Taiwan přišla většina čínských přistěhovalců. Čajovníky byly pěstovány na farmě pana Yu, který hospodaří v harmonickém souladu s přírodou a nepoužívá žádné chemické prostředky k hubení škůdců či na podporu růstu. Pevněji lisovaný, poměrně velký, mírně oxidovaný suchý list tmavší kovově zelené barvy a příjemně smetanové, jemně štiplavé vůně. Nálev světlé, zlatavě zelené barvy, intenzivní, sladce ovocné jemně kořeněné chuti s nasládlým hedvábně hebkým pocitem v ústech a dlouhým dozvukem sladkého dřeva a stopou anýzu. 
Místní název: 武夷紅水烏龍茶餅
Kultivar: Wuyi
Původ: Ming Jian, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 300 - 400 m 
Míra oxidace: 30 – 40 %
Farmář: Mr. Yu (natural farming)

Příprava čaje Wuyi Hong Shui Oolong Tea Cake

Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.

 

 

Forma: Lisovaný oolong
Oblast: Taiwan
Sklizeň: Jarní sklizeň
Rok: 2022
Země původu: Taiwan