Hong Shui Oolong
země původu Taiwan
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Tradičním způsobem zpracovaný čaj pocházející z farmy pana Chena, který pěstuje čajovníky v souladu s přírodou a bez použití jakékoliv chemie. Jeho čaje označujeme jako Natural Farming. Poměrně tmavý suchý list rolovaný do drobných pravidelných kuliček. Vyšší míra oxidace i následného pečení. Zlatavě oranžový nálev plné kulaté hebké chuti s příjemnou mírou sladkosti a vyváženou kombinací tónů suchého ovoce (meruňky, datle a švestky) a karamelové pečenosti. Velmi dlouhý sladce ořechový aftertaste.
Místní název: 紅水烏龍茶
Kultivar: Sijichun
Původ: Ming Jian, Nantou County, Taiwan
Nadmořská výška: 300 - 350 m
Míra oxidace: 30 – 40 %
Farmář: Mr. Chen (Natural Farming)
Příprava čaje Hong Shui Oolong
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody. Tento čaj je možné také připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin.
Oblast: Taiwan
Rok: 2024
Země původu: Taiwan