1999 Mingjian Wuyi Hong Oolong
země původu Taiwan
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Archivní oolong z Taiwanu
Krásně vyzrálý čaj ze sbírky čajového mistra pana Atong Chena z Taiwanu. Archivní, tradičně zpracovaný oolong z keříků kultivaru Wuyi pěstovných v Mingjian v kraji Nantou v centrální části ostrova. Pravidelně rolovaný, tmavě hnědý list bohaté kořeněné, sladce balzamické vůně s tóny cedru, skořice a santalu. Tmavě hnědý nálev krásně vyvážené, hluboké a komplexní chuti s bohatou aromatikou sladkého koření s převahou hřebíčku a skořice, tóny pryskyřice, sušených datlí a lesního medu s nepatrnou chladivou stopou lékořice a kafru v dozvuku pozdějších nálevů. Těch snese čaj nečekaně velké množství.
Příprava čaje Mingjian Wuyi Hong Oolong
Tento čaj je vhodné připravit na asijský způsob s více nálevy: 5 g čajových lístků na 150 ml vody prošlé varem a zchladlé na 85–90 ᵒC, louhujte 30 vteřin. V dalších nálevech 40, 60 a 90 vteřin. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
Čaj byl zpracován stejně jako tradiční oolong. Po utržení lístky zavadaly venku i uvnitř, následně byli natřásány v rotujících bubnech, kdy je narušen okraj čajových lístků, které pak intenzivněji oxidují. V tuto chvíli se tradiční oolongy zahřejí, aby byla oxidace ukončena. V případě tohoto čaje však následovalo rovnou další rolování, kdy je dále intenzivněji narušována struktura zpracovávaných lístků, načež čaj dále tmavne a oxiduje podobně jako u černých čajů. Teprve pak dochází k závěrečnému sušení a tvarování. Čaj byl po celou dobu skladován na Taiwanu.
Forma: Oolong celolistový
Rok: 1999
Země původu: Taiwan