Bio Kagoshima Kukicha
země původu Japonsko
Chcete pomoci s objednávkou?
+420 777 052 974
Zelený čaj z jihojaponské Kagošimy
Dělá se převážně z vysoce kvalitních stonků a listů zbylých při zpracování první, dubnové sklizně. V Japonsku se nazývá „Shiraore“, má mírně nasládlou chuť, nálev trávově zelené barvy a svěže zelenou vůni. Pro nižší obsah kofeinu je Kukicha vhodná pro večerní popíjení. List světlé zelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček a intenzivní sladké, lehce peprné a mírně citrusové vůně. Světlý, lehce mléčně zakalený zelený nálev delikátní, sladce kulaté chuti se svěžími citrusovými tóny, stopou zeleného pepře a bílé čokolády.
Příprava čaje Kukicha
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 75–80 ᵒC, louhujte 60 vteřin. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
Bio čaje z Kagošimy
Kagošima má ty nejlepší podmínky pro organické pěstování vysoce kvalitního zeleného čaje. Zákaz používání chemických hnojiv a pesticidů spolu s kombinací vhodné oblasti pro pěstování čaje a rozvinutých technologií zaručí výtečnou kvalitu a požitek z nápoje.
Forma: Zelený čaj celolistový
Oblast: Japonsko
Sklizeň: Jarní sklizeň
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko