.

Bio Ice Green Tea

země původu Japonsko

48g
Nálevové sáčky 16 x 3 g
320

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Zatímco macerovat můžeme mnoho hodin v ledničce různé čaje, během pěti minut se v ledové vodě vylouhuje pouze čaj prvotřídní a najemno nasekaný. V pyramidových sáčcích KABUSÉ Ice tea najdeme ten nejkvalitnější japonský zelený čaj z oblasti Kagošima v BIO kvalitě. Díky trojhrannému tvaru nálevového sáčku a velkým pórům v tkanině vynikne skvělé aroma i chuť. 
Zastiňování původního čajovníku má dlouhou tradici. V jihojaponské oblasti Kagošima (se stále aktivní sopkou Sakurajima) jsou čajovníky na nejvhodnějších zahradách zastiňovány speciálními sítěmi (kabusé). Sítě propustí jen polovinu slunečních paprsků. Pěstování v polostínu se velmi blíží podmínkám, ve kterých rostl divoký čajovník. Stíněný čaj tak vyvine více účinných látek a zvláštní, velmi aromatickou vůni.

Příprava: "HOT" - nálevový sáček s čajem zalijeme vodou zchlazenou na 70°C a necháme cca 50 vteřin louhovat. Stejným způsobem je možné připravit i další nálevy. "COLD" - nálevový sáček s čajem zalijeme studenou vodou a necháme cca 5 minut louhovat.

Domácí ledový čaj KABUSÉ COLD
Domácí ledový čaj si můžeme připravit doma do sklenice s filtrovanou vodou, pyramidový sáček můžeme ale také ponořit do lahve studené vody na výletě nebo na pikniku. Obzvláště dobrá může být čerstvá voda ze studánky. Zelený čaj tak můžete mít vždy s sebou a připravit si během chvíle výborné osvěžení. Jeden sáček se třemi gramy čaje louhujeme v půl litru studené vody pět minut.

Prvotřídní zelený čaj KABUSÉ HOT
Zelený čaj velmi dobře ochlazuje organismus také ve své tradiční, teplé úpravě. Vodu necháme projít varem a potom zchladíme asi na 70°C. Protože čaj je prakticky balen v nálevovém sáčku, nemusíme použít tradiční čajovou konvici s šálky, ale stačí nám vyšší porcelánový hrnek či sklenka. V teplé vodě čaj KABUSÉ louhujeme pouze asi minutu a můžeme udělat až tři nálevy.

Japonská limonáda KABUSÉ FRUIT
Z domácího ledového čaje si můžeme připravit i originální japonskou limonádu. Pyramidový sáček necháme louhovat pět minut v půl litru studené vody. Mezitím namočíme okraje dvou vysokých sklenic do čerstvě vymačkané citronové šťávy a ponoříme je do cukru, aby vznikla na okrajích krusta. Naplníme je kostkami ledu, které přelijeme čajem KABUSÉ a nakonec ještě zakápneme zbytkem citronové šťávy. Experimentovat můžeme i s jinými citrusy – grepem nebo pomerančem.
 

Forma: Zelený čaj v nálevových sáčcích
Oblast: Japonsko
Označení: CZ - BIO - 002
Značka: BIO
Země původu: Japonsko