.

Práškový zelený čaj Soshun Bio

země původu Japonsko

50g
Sáček se ziplockem
830

Chcete pomoci s objednávkou?

+420 777 052 974

Práškový čaj z Kagošimy

Jedinečný najemno mletý zelený čaj Soshun určený jak k japonskému čajovému obřadu čanoju tak i vhodný pro přípravu koktejlů, pokrmů, matcha zmrzliny, matcha latté; můžete jej i zapéci či použít jako posyp na dezerty. Ty nejkvalitnější lístky japonského zeleného čaje se po usušení melou na pomalu se otáčejících kamenných mlýnech. Díky tomuto zvlášť šetrnému zpracování si matcha zachovává všechny účinné látky jako jsou vitamíny, antioxidanty, minerály a vláknina. Má jasnou svěží chuť i vůni. Jde o neopakovatelný zážitek. Specialitou tohoto čaje je fakt, že byl namlet na kamenných mlýnech přímo v evropské centrále Keiko Shimodozono.

Příprava práškového čaje

Připravte si čajovou misku
Na jednu porci čaje doporučujeme použít 1–2 g  zeleného čaje matcha, což odpovídá jedné až dvěma čašaku (bambusová lžička na čaj). Do větší vyhřáté, čisté a suché čajové misky (čavan) vložte čaj. Aby matcha nehrudkovatěla během šlehání, je lepší ji prosít před jemné sítko.

  1. Přidejte vodu
    Uvařte vodu a nechte ji vychladnout na teplotu přibližně 70–80 °C. Nalijte malé množství vody (asi 70 ml) na matcha prášek. O výběru vhodné vody na čaj si můžete více přečíst zde.
  2. Šlehejte bambusovou metličkou (časen)
    Pomocí bambusové metličky začněte energicky šlehat čaj ve tvaru písmene „M“ nebo „W“, dokud nevznikne hladká pěna. Proces by měl trvat přibližně 20–30 sekund.
  3. Vychutnejte si matcha čaj
    Jakmile je čaj jemný a krémový, můžete jej ihned podávat. Matcha se pije přímo z misky a je připravena k okamžitému vychutnání.
  4. Na našem blogu najdete celý článek o přípravě a variantách tohoto skvělého nápoje!
  5. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
  6. Tady najdete další recepty s čajem matcha.

Tip: skladujte matchu v ledničce.

 

Forma: Práškový zelený čaj
Sklizeň: Jarní sklizeň
Značka: BIO
Země původu: Japonsko